Meike en Ole verwijderen irritante waterplanten

Zoveel mogelijk waterplanten uit het water trekken: dat deden Meike en Ole vandaag. Dat is hard nodig, want anders komt het water voor hun huis helemaal vol te liggen met onkruid.

Het gaat om de plantjes cabomba en vederkruid. Dat zijn planten die niet in Nederland horen, maar hier wel erg goed kunnen groeien. Ook in de Loosdrechtse Plassen, bij Meike en Ole thuis.

Er is deze week extra aandacht voor dieren en planten die niet in Nederland thuis horen, maar er wel zijn. Meestal is dat geen probleem, maar soms kunnen ze ook voor overlast zorgen. Bijvoorbeeld omdat andere soorten niet meer kunnen overleven.
Dat geldt dus ook voor de cabomba en het vederkruid. De plantjes groeien zo goed dat ze andere waterplanten verstikken. En voor mensen zijn de waterplanten ook vervelend:

Op een gegeven moment kunnen de boten niet meer varen. En kunnen we zelf niet meer zwemmen.

Meike
Om dat te voorkomen varen er op de Loosdrechtse plassen bootjes rond die met een soort grote hark de plantjes uit het water vissen. Maar dichterbij de haven is dat lastiger. Daarom is het fijn Meike en Ole daar de boel schoon kunnen houden. En ze vinden het gelukkig geen vervelende klus.

Gerelateerde berichten